Monday, April 17, 2006

Spring Waltz ( 봄의 왈츠 )


Seorang anak kecil yang pandai memainkan piano bernama Jae-ha berjanji dengan temannya Lee-na agar menikah dikemudian hari.
Di tempat yang terpisah lainnya, hiduplah seorang anak kecil bernama Soo-ho dengan ayahnya yg suka bermain judi. Karena ayah Soo-ho tidak mau membebani anaknya, maka dititipkanlah Soo-ho ke teman baik ayahnya di sebuah pulau.
Di sana Soo-ho bertemu dengan Eun-young, seorang gadis kecil yang sedang sakit menunggu untuk dioperasi. Mereka hidup bahagia di pulau tersebut hingga suatu hari Soo-ho ingin mencari ayahnya di Seoul.

Eun-young pergi bersama Soo-ho berdua ke Seoul untuk mencari ayah Soo-ho di sana. Tetapi di sana Eun-young jatuh sakit dan harus dioperasi. Secara tidak sengaja Soo-ho bertemu dengan orangtua Jae-ha. Melihat ayah Jae-ha kaya, maka Soo-ho memohon untuk menebus biaya operasi Eun-young.
Ayah Jae-ha pun mempunyai permohonan juga, yaitu agar Soo-ho mau menjadi pengganti anaknya Jae-ha yang telah meninggal karena ibu Jae-ha hampir mati karena sepeninggal anaknya.

Di rumah sakit itu Soo-ho haruslah berpisah dengan Eun-young, hingga 15 tahun kemudian mereka secara tidak sengaja bertemu kembali di sebuah kereta. Soo-ho pun membuang nama aslinya dan menjalani peran Jae-ha yang pandai bermain piano.

Di Austria, manager Jae-ha, Phillip bertemu dengan Eun-young dan dia jatuh cinta.
Lee-na teman baik Jae-ha sejak kecil pun tidak pernah menemui Jae-ha selama 15 tahun. Ia pun pergi ke Austria dengan harapan Jae-ha masih mengingatnya.

Soo-ho menjalani peran Jae-ha sehingga Lee-na dan Eun-young tidak mengetahui identitas asli Jae-ha yang sebenarnya...

Direct Download:
Spring Waltz OST

Genre(s) : Romance, Drama
Starring : Han Hyo-joo, Suh Do-young, Lee So-yun, Daniel Henney
Distribution : KBS
Broadcasting dates : 2006/03/06 ~ on going
Episodes : 20
Website : http://www.springwaltz.com ( Korean ), http://www.kbs.co.kr/drama/springwaltz/index.html (Korean)
Additional Notes : Selain pemain-pemainnya yang cakep, drama ini juga menyentuh tentang persahabatan sejak kecil yang cinta mereka tidak berubah walau dibentang waktu 15 tahun lamanya tidak saling bertemu.
My Rating : 10/10

Category: Korean Drama

Posted by d-ace @ 11:17 PM 21 comments

21 Comments

  1. Anonymous bluem00n posted at 4:19 PM  
    hello! can you speak english? so happy to find someone who also love this drama.. you even gave 10/10 rating! =)
  2. Anonymous bluem00n posted at 4:36 PM  
    oh yes you do speak english.. sorry for that question.. because you write your review for spring waltz in your language that's why i ask.. it was just sad that spring waltz didn't have a good rating =( although it was a really beautiful series
  3. Anonymous angelia_chai posted at 6:35 PM  
    waduh.. review yg bagus.. gua lagi kewalahan cari background lagu pas Jae Ha minta maaf lewat HP sama Eun Yung di episode 7.. Ga ada tuh di OST nya
  4. Anonymous Anonymous posted at 11:46 PM  
    ya ampuuuuuuuuuunn.. ini drama bikin gw jatuh cinta banget deh!! ada yg punya teks lagunya ga??
  5. Anonymous Anonymous posted at 3:38 PM  
    hi! just finished watching the series endless love 4 spring waltz. love the story so much.. I am moved and touched by the acting ability of the main male character Han Hyo joo. I wonder why it does have a good rating, i considerd the drama as one my favorite korean novela. Two thumbs for Han Hyo joo and for the story itself.. I will rate it 10/10.......
  6. Anonymous Anonymous posted at 2:52 AM  
    huwaaa.a.....buagus buanget yak...
    hix..terharu..cuakep2 banget lagee..
    duh,philipq patah hati...gpp dwehh..
    dapet dvd bajakannya neehh...hohooo... ost-nya nyampe indonesia g seh?dmana dunk...carinya...huk..hukk
  7. Anonymous amy posted at 5:48 PM  
    foh!! i love this drama too! i love the storyline and the sound track.who can tell me where to find the sound track T_T very touching the story!And now i start to crazy bout Seo Do-yeong (서도영),the Jae-ha!
  8. Anonymous Anonymous posted at 9:40 PM  
    hola yo no solo por el momento he visto winter sonata y autumn in my heart esos dramas me pusieron a llorar T_T es muy recomendable para verlo!...
  9. Anonymous azi_kayina@yahoo.com posted at 3:06 PM  
    hiya guys! watched da series a couple of days back n i should say dat it is awesome!i really admire seo do young!of course !not 4getting da rest too!it is one of the best korean series ive ever watched!
  10. Anonymous Anonymous posted at 3:09 PM  
    hello! jst watched da series a couple of days bck n i should say dat it is awesome!jst love da male character(seo do young)......it is da best korean series ive ever watched!
  11. Anonymous azi_kayina@yahoo.com posted at 3:12 PM  
    i love da series!it is jst awesome!spring waltz is da best koren series ive ever watched!
  12. Anonymous Anonymous posted at 9:52 PM  
    Does anyone know the name of the song that Su-Ho/Jae-Ha plays on the piano to Eun-Young in Episode 10 through his cellphone?? They're surrounded by cherry blossom trees in that scene if that helps...

    Thanks!
  13. Anonymous Agatheiz posted at 2:33 PM  
    Thanks for the OST, have been looking everywhere for it.. ^^
  14. Anonymous Anonymous posted at 9:51 PM  
    hola! me encanta winter sonata, como tb autumn in my heart son dramas muy lindos!, espero q pasen spring waltz pa' poder verlo en kbsworld! ^-^
  15. Anonymous Anonymous posted at 10:16 AM  
    Wow.Hebat namanya.Spring tu.,macam baik dan lancar dramanya.Of courselah..Yoon Suk-ho yang direct dramani.Apa..Endless Love 4.Winter Sonata[Endless Love 2]No.1 saya.
  16. Anonymous Anonymous posted at 10:18 AM  
    Atas no.1 Winter Sonata ialah Bae Yong-jun..nickname untuk internet saya.Cari posted coment dengan nama BAe Yong-jun..,tu pastinya saya!
  17. Blogger huang posted at 7:33 AM  
    Does anyone know the name of the song that Su-Ho/Jae-Ha plays on the piano to Eun-Young in Episode 10 through his cellphone?? They're surrounded by cherry blossom trees in that scene if that helps...

    Iya nih, lagunya yg dimainkan JaeHa utk EunYoung lewat hp nya kok gaada ya? pdhal itu yg paling bagus kan dia bikinnya sambil mikirin EunYoung.. Hehehe..
  18. Anonymous queennie posted at 7:02 AM  
    can i ask for the Korean version of lost without your love by bread?.. I've heard it when I was watching Spring Waltz..just post it here..thanks..
  19. Anonymous Anonymous posted at 6:08 AM  
    can i marry see do young ???
  20. Blogger the assassin within posted at 7:18 AM  
    hi... i would like to ask the title of the song which was played during the seen where they met in austria... at the last part(ending). it was sung by a girl...
    help?
  21. Anonymous Indonesia Bumiku posted at 4:54 AM  
    thank's for sharing info,..!
    Kerja Keras Adalah Energi Kita
    INDONESIA BUMIKU
    gremo

Post a Comment

« Home